tegenstroom fietsen.reismee.nl

Afzien in die HTTE!

Vanochtend eigenlijk te laat kunnen ontbijten. Le pain was nog niet gearriveerd, dus een late start vandaag. Bij het openen van de deur kwam de hitte je al tegenmoet. Wordt weer een zwaar dagje vandaag. Om 8.15 vertrokken en u weet dat we in de Vosges-Haute Saone zitten en dat betekent dat je ritme telkens door korte maar stijle hellingen onderbroken wordt. Normaal gesproken is dat geen thema maar in die verzengende hitte van vandaag voel je de vermoeidheid je lijf binnen dringen. Ondanks toch weer een mooie route. Onderweg dreigde een onweer dus werden de trappers in versnelling gebracht. Kilometers maken om dat onweer voor te kunnen blijven. Een soort race tegen de klok. Om 13.30 uur kwamen aan op onze verblijf een boerengat van 50 inwoners wat verlaten schuren met wat oude landbouwwerktuigen. Alsof je in het einde van de wereld terecht komt. En voordat we dat gehucht binnen mochten moesten we als klap op de vuurpijl ook nog een helling van zo'n 10% met een lengte van 1 km overwinnen. Uitgeteld lagen we na een verkwikkende douche op bed en zijn zeker 3 uur van de wereld geweest. Uiteindelijk bekoop je zo'n inspanning en dan is het verstandig je over te geven aan een slaapje! Overigens de gite waar we verblijven ziet er keurig uit en de chef een gastronomisch kunstenaar is bezig een maaltijd te bereiden. Ben benieuwd de diploma's beloven veel.

Nog effe terug naar gisteren Bienvenue A La Campagne. Een Parisienne is eigenaresse en met twee kleintjes bestierde zij deze gite en daarnaast had ze nog een maison met nog meer slaapplaatsen. Verder was ze bezig een soortement herenhuis annex kasteeltje aan te kopen. Wij vroegen ons af hoe ze in zo'n achteraf klanten kreeg. Ze wist ons te vertellen dat ze elke dag boekingen had. Een echte onderneemster. En je mag het gerust een diner noemen wat zij ons voorschotelde. Prachtig ingedekte tafel met een mooie rosé hebben we samen met nog een gast genoten van haar culinaire talent. Overigens de gast was een aller aardige jonge vrouw waarmee we in gesprek raakten. Zij werkte als salesmanager voor een Duits bedrijf uit Keulen dat sieraden aan de man bracht. Zij sprak vloeiend Duits en engels had in Amsterdam gestudeerd woonde in Lyon en had twee dochters. Natuurlijk kwam Macron en de franse politiek ter sprake en ik mag constateren dat zij happy was met Macron. Maar ook nam ze een slag om de arm door te zeggen dat ze het eerst nog moest zien. De franse politiek is doordrenkt van bureaucratie en politieke achterklap. En dan natuurlijk de macht van de vakbonden. Kortom een leuke tafeldame die open stond voor een heerlijk en open gesprek.

Het onweer bleef uit dus morgen weer zo'n dag, of .........!

Reacties

Reacties

Meggy

Pffff krijg het nog meer warm bij het lezen van jullie reisverslag. Knap hoor ik doe het jullie niet na. Zweet me al kapot op het bedje bij het zwembad

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!